Infiintarea propriei firme ofera multe avantaje si, contrar opiniei publice, nu necesita nici sa renunti la a mai fi angajat si nici sa investesti in angajati, utilaje sau altele asemenea. Spre exemplu, poti ramane in continuare angajat pana cand veniturile generate de aceasta a doua sursa de venituri (firma) vor ajunge cel putin la acelasi nivel precum salariul. De asemenea, nu este nevoie sa angajezi pe nimeni, nici macar pe tine, pana cand activitatea nu se va dezvolta intr-atat de mult incat sa necesite sa faci angajari.
Sa vedem, asadar, care sunt motivele principale pentru care ar trebui sa iti infiintezi firma.
1. Ca sa poti factura
Fiecare dintre noi se pricepe la ceva. Indiferent ca vorbim despre aptitudini de amenajari interioare, curatenie, reparatii laptopuri, grafica digitala, copywriting, realizare softuri sau orice alta aptitudine va vine in minte, toate acestea pot fi oferite altora in schimbul unei sume de bani, indiferent ca dorim sa facem din aceste activitati doar o sursa de venituri suplimentare sau chiar sursa principala de venituri.
Insa, pentru a incasa legal aceste sume de bani, este necesara emiterea unei facturi care, la randul ei, presupune infiintare firma.
Aceeasi situatie se aplica si in cazul celor care vor sa comercializeze diverse marfuri (ex. haine, echipamente sportive, piese si accesorii auto).
2. Ca sa poti aplica pentru finantari
Indiferent ca vorbim despre finantari nationale (ex. Start-UP Nation) sau europene, acestea reprezinta un mijloc excelent prin care sa iti incepi afacerea fara sa investesti nimic sau investind o parte foarte mica de tipul 10-20%.
Foarte multe afaceri din Romania au fost incepute cu bani europeni, iar acum au ajuns la cifre de afaceri de ordinele sutelor de mii si chiar milioanelor de euro.
infiintare firma, infiintari firme, infiintare asociatie, infiintare ONG, infiintare fundatie, infiintare SRL, infiintare PFA, gazduire sediu social, servicii de contabilitate, redactare contracte, radiere firma
3. Ca sa ai libertate de actiune
Spre deosebire de postura de angajat, postura de liber profesionist sau de antreprenor iti confera o libertate de actiune virtual nelimitata.
Poti testa multe idei la care te-au gandit de-a lungul timpului, poti incerca sa executi si ideile altora, care s-au dovedit a fi de succes, astfel incat sa descoperi ceea ce functioneaza in cazul tau.
Conform studiilor, majoritatea celor care au un succes foarte mare cu o afacere, au mai incercat 6 altele inainte!
4. Ca sa devii independent financiar
Sansele de a deveni independent financiar din postura de angajat sunt reduse. Singura exceptie este in cazul joburilor foarte bine platite care, de regula, presupun o experienta de cel putin 7-10 ani intr-un anumit domeniu (ex. programare, design grafic, project management), insa nici atunci independenta financiara nu este garantata, deoarece aceasta are mai degraba legatura cu modul de a gandi (mindset), iar din postura de angajat este destul de greu de cultivat un mindset antreprenorial – conditia esentiala a independentei financiare.
Dar inainte de toate, un angajat foarte bine platit nu va putea fi pe deplin independent financiar, deoarece va trebui sa isi vanda o parte semnificativa din timp in schimbul acelui salariu mare.
Insa un antreprenor care va construi sisteme ce vor functiona si vor genera profit doar cu un nivel minim de implicare din partea lui, va fi cu adevarat independent financiar.
infiintare firma Bucuresti, infiintari firme Bucuresti, infiintare asociatie Bucuresti, infiintare ONG Bucuresti, infiintare fundatie Bucuresti, infiintare SRL Bucuresti, infiintare PFA Bucuresti, gazduire sediu social Bucuresti, servicii de contabilitate Bucuresti, redactare contracte, radiere firma Bucuresti
5. Ca sa faci ce iti place
Principalul numitor comun intre succes si fericire este sa facem ceea ce ne place. Facandu-ne placere ceea ce facem, vom aloca din proprie initiativa mai mult timp acelor activitati si, prin urmare, vom deveni foarte buni, putand astfel sa cerem mai multi bani clientilor pentru produsele sau serviciile pe care le oferim.
Astfel, infiintandu-ti propria firma, vei putea sa iti construiesti activitatile asa cum iti doresti, in functie de lucrurile care iti plac si la care te pricepi.